werk met mij

podcast

over Rene

Contact

OVERWIN  JEZELF, JE PROBLEMEN EN JE VERSLAVING

“Verslaving is koning in het land waar liefde en bewustzijn in slaap zijn gevallen.”

 ~ Rene van Collem

In 2012 ben ik begonnen met het schrijven van een autobiografie. Het is een boek zonder poespas geworden en zonder ook maar enige literaire aspiratie. Dat zouden mijn gevoelens en herinneringen alleen maar in de weg zitten. Het is een boek dat geschreven is vanuit het hart. Aan bod komen o.a. mijn vader, de vermaarde filmcriticus en televisie-persoonlijkheid Simon van Collem, mijn tijd in de jaren 80′ bij Doe Maar, de triomfantelijke terugkeer bij de band in 2011 plus uiteraard mijn drugsverslaving en totale herstel daarvan.

Het schrijven ervaar ik als louterend maar ook pijnlijk, als iets dat vanuit het binnenste van me omhoog borrelt en iets dat moet gebeuren. Ik spaar mezelf niet en leg mijn ziel bloot. Het bijzondere ‘spirituele’ proces, dat ten grondslag ligt aan mijn herstel, zal ook uitvoerig worden beschreven. In dat opzicht zou je het zijdelings ook een zelfhulpboek kunnen noemen.

Mijn doel met dit boek is om anderen te inspireren, moed en hoop te geven, zodat dat zij ook van hun verslaving en destructieve patronen proberen af te komen, ​en om eenzaamheid en wanhoop om te zetten in geluk en verlossing!

​”Heroïne Godverdomme” is  te bestellen via o.a. Bol.com

Het Parool  25-01-’14:  Een wonderbaarlijke en goedgeschreven biografie!

De Telegraaf  24-01-’14:  Het moet worden gezegd: René van Collems boek leest als een trein. ’Een van de meest rauwe, confronterende, snoeiharde én goudeerlijke Nederlandse muziek biografieën ooit.’

Cutting Edge’ boek recensie 31-01-’14:  René van Collem kan de lezer 252 pagina’s lang emotioneel raken. Hij trekt je met een noodgang door zijn boek heen. En dat is een enorme verdienste!

Columns voor LEF Magazine

Sinds 2013 schrijf ik columns voor LEF Magazine en heb er al meer dan 22 geschreven. In de columns bespreek ik onderwerpen als verslaving, het vaderschap, liefde en meer.
Ben je benieuwd naar mijn columns?