werk met mij

podcast

over Rene

Contact

van Grenzeloze Liefde
naar Liefdevolle Grenzen

Voor families van iemand met een verslaving is er nauwelijks hulp.
Ik bied familieleden, partners en naaste hulp en ondersteuning op maat.

van
Grenzeloze Liefde
naar Liefdevolle
Grenzen

Voor families van iemand met een verslaving is er nauwelijks hulp.
Ik bied familieleden, partners en naaste hulp en ondersteuning op maat.

Familie counseling

online training

Workshops

Lezingen

✧Familie counseling

Voor families,
partners en naasten.

Wist je dat slechts 4% van alle mensen met een verslaving ooit hulp zoekt?
Zéér triest, want dit gegeven heeft een enorme maatschappelijke impact en onnoemlijk véél persoonlijk leed en ook zéker niet op de laatste plaats voor de familie van iemand met een verslaving.

Het blijkt dat het gemiddeld wel 10 jaar duurt voordat voor dat de familie hulp zoekt! In de afgelopen jaren jaar heb ik het verdriet, de frustratie en machteloosheid van heel dichtbij meegemaakt in mijn werk als familie counselor. Niet alleen degene met de verslaving, maar ook de gezinnen, families en relaties gaan kapot aan een verslaving!

Ik bied familieleden, partners en naaste hulp en ondersteuning. Het is ontzettend moeilijk als je van iemand houdt die een verslaving heeft om te weten wat je beter wel en niet kan doen! Ik neem je/ jullie mee in persoonlijk traject om op een gezonde manier grenzen te leren stellen en zelf overeind te blijven.

Kom in contact

“Rene heeft verstand van zaken. En vooral van mensen. Hij weet echt waar hij het over heeft en put uit diepgaande eigen ervaring. Hij helpt rechtstreeks uit het hart en dat voel je. Ik voelde me meteen op mijn gemak en gezien.

Zijn directe manier van communiceren vanuit verbinding en met respect voor alle partijen maakt ieder onderwerp bespreekbaar. Dat lucht op en steekt aan..

De gesprekken met Rene geven inzicht in jezelf, je patronen en de relaties met je partner en kinderen. Een mooie balans tussen praktische handvatten om de weg naar verbinding terug te vinden, juist als je die zelf even niet meer ziet..en de taal om het met je dierbaren te bespreken. Dat is fijn, vooral als je die zelf even niet kan vinden.

Werken met Rene: soms confronterend maar vooral heel waardevol.”

– A.

 

✧ Online
training

Voor families,
partners en naasten.

Ik ben een online training aan het ontwikkelen speciaal voor families, partners en naasten van iemand met een verslaving. In deze online training deel ik al mijn kennis, tips en adviezen voor wat je beter wel en niet kan doen. Het helpt je om zelf beter te blijven staan, want dat is zeker niet altijd makkelijk wanneer iemand die je lief hebt een verslaving heeft. En indirect helpt de training ook de verslaafde, omdat jij beter weet wat je wel en niet moet doen.

Deze training wordt op dit moment door mij ontwikkeld. Wil jij hier op de hoogte worden gehouden wanneer de training te volgen is? Klik dan op de knop en laat je naam en e-mailadres achter.

houd mij op de hoogte

✧ Workshop

Helen vanuit het hart

Wanneer er sprake is van verslaving in een gezin, familie of relatie gaat dit zéker ook ten koste van de mensen die hier dichtbij staan. De pijn, onvoorspelbaarheid en machteloosheid doen veel verdriet waanneer een dierbare verslaafd is. Burn-out, depressie, stress, overmatig zorgen maken en slapeloze nachten zijn aan de orde van de dag.

Met zeer grote regelmaat zie ik dat mensen uitgeput raken, zichzelf kwijt raken en grip op hun zelf en eigen leven kwijt raken. Het gaat altijd over die ander maar jij bent er ook nog! Het is belangrijk om zelf overeind te blijven en goed voor je zelf te zorgen maar hoe doe je dat?

Samen met mijn vrouw Margaretha de Vries – van Collem geef ik de bijzondere workshop Helen vanuit het Hart.

 

Deze workshop gaat je leren:

• Om weer (opnieuw) in contact te komen met jezelf.
• Stress, pijn en verdriet los te laten.
• Verbinding met je zelf te maken en te houden.
• Liefdevolle grenzen voor jezelf te vinden.
• Je zelf de liefde te geven die jij verdient!

Als je je meer gaat focussen op jouw behoeften en op jouw leven zal je beter in staat zijn om grenzen te stellen, beter voor je zelf te zorgen en duidelijker naar de ander te communiceren.

Margaretha zal je een eenvoudige maar zeer effectieve methode leren hoe je jezelf rust en ontspanning en liefde kan geven. Ik zal mijn kennis en ervaring delen en begeleidt de workshop met diverse energetische instrumenten zoals klankschalen.

De workshop staat gegarandeerd voor een bijzonder mooi weekend vol liefde, ontspanning en tijd voor jezelf!

meer informatie

Bekijk aankomende data

Geef cadeau aan jezelf

“Als iemand waar je van houdt verslavingsproblemen heeft, ben je radeloos. Wanneer dit je puberende kind is die je letterlijk en figuurlijk ziet afglijden stort je wereld ongeveer in.

Althans dat was bij ons het geval. Paniek, verdriet, boosheid, schuldgevoel, allerlei emoties beheersten ons leven. Toen kwamen wij in aanraking met René. De gesprekken met hem waren een echte gamechanger.

Door zijn ervaring gaf René zeer goede inzichten en op elke vraag die wij hadden gaf hij een antwoord waar je echt iets mee kon. Ook gaf hij inzicht in ons eigen gedrag en zijn wij enorm geholpen in het doorbreken van de vicieuze cirkel waarin wij waren beland.

Dit alles heeft er uiteindelijk toe geleid dat onze zoon verslavingsvrij is en dat onze band met hem net als voor zijn verslaving weer super goed is.

Ook wanneer wij terugvielen in oud gedrag konden we bij René terecht. Altijd wist hij ons weer te kalmeren en op het juiste spoor te zetten. Wij zijn René dan ook enorm dankbaar voor alles wat hij voor ons heeft betekend.

René is professioneel, integer, betrouwbaar, weet waar hij over praat en je voelt je direct op je gemak bij hem. Mocht er al iets van schaamte zijn dan verdwijnt dat binnen 5 minuten na binnenkomst.”

– R.

 

✧ Lezing over verslaving en herstel

Een inspirerend &
eerlijk verhaal

Na dertig jaar actieve verslaving weet ik als geen ander wat het is en heb ik keihard gewerkt om mijn denken en doen te transformeren naar een gezonde levensstijl die vóór mij in plaats van tegen mij werkt. Aan de hand van mijn levensverhaal vertel ik openhartig waar ik doorheen ben gegaan en hoe ik er uitgekomen ben.

Het buitengewone proces wat daar aan ten grondslag ligt bespreek ik volledig met bruikbare tips en adviezen die iedereen kan toepassen op zijn leven.

Het overwinnen van een verslaving of negatief patroon is uiteindelijk vooral een overwinning op jezelf. Het doel van mijn lezingen is om te inspireren, te motiveren, hoop te geven en te laten zien dat het mogelijk is elke verslaving en persoonlijk crisis te overwinnen!

Graag deel ik met jullie mijn aanpak om de vicieuze cirkel van verslaafd zijn te doorbreken. Want wat ik kan, kan jij ook!

Graag pas ik mijn lezing aan uw wensen en doelgroep, bedrijf, school, of elk ander specifiek doeleinde.

Bedrijven waar ik lezingen voor heb mogen verzorgen zijn o.a. :

Kom in contact

Voor families, partners en naasten.

✧Familie counseling

Wist je dat slechts 4% van alle mensen met een verslaving ooit hulp zoekt?
Zéér triest, want dit gegeven heeft een enorme maatschappelijke impact.
Denk aan ziektekosten, huiselijk geweld, werkeloosheid, criminaliteit, verloren talenten en heel veel geld, maar vooral onnoemlijk veél persoonlijk leed en ook zéker niet op de laatste plaats voor de familie van iemand met een verslaving.

Het blijkt dat het gemiddeld wel 10 jaar duurt voordat voor dat de familie hulp zoekt! In de afgelopen jaren jaar heb ik het verdriet, de frustratie en machteloosheid van heel dichtbij meegemaakt in mijn werk als familie counselor. Niet alleen degene met de verslaving maar ook de gezinnen, families en relaties gaan kapot aan een verslaving!

Ik biedt familieleden, partners en naaste hulp en ondersteuning.
Het is ontzettend moeilijk als je van iemand houdt die een verslaving heeft om te weten wat je beter wel en niet kan doen! Ik neem je/ jullie mee in persoonlijk traject om op een gezonde manier grenzen te leren stellen en zelf overeind te blijven.

Wil jij gratis tips ontvangen over hoe om te gaan met verslaving als naaste? En op de hoogte blijven van alles wat ik doe?

”Rene heeft verstand van zaken. En vooral van mensen. Hij weet echt waar hij het over heeft en put uit diepgaande eigen ervaring. Hij helpt rechtstreeks uit het hart en dat voel je. Ik voelde me meteen op mijn gemak en gezien.

Zijn directe manier van communiceren vanuit verbinding en met respect voor alle partijen maakt ieder onderwerp bespreekbaar. Dat lucht op en steekt aan..

De gesprekken met Rene geven inzicht in jezelf, je patronen en de relaties met je partner en kinderen. Een mooie balans tussen praktische handvatten om de weg naar verbinding terug te vinden, juist als je die zelf even niet meer ziet..en de taal om het met je dierbaren te bespreken. Dat is fijn, vooral als je die zelf even niet kan vinden.

Werken met Rene: soms confronterend maar vooral heel waardevol”

– A.

mijn verhaal

In mijn 30 jaar in actieve verslaving loog, manipuleerde en bedroog ik mijn hele omgeving op een gewetenloze manier. In 2010 trok mijn moeder en mijn vrouw de grens, het was of écht stoppen en in herstel komen en blijven, of de deur ging dicht. Vanaf 20 juli 2010 ben ik clean en is het proces van herstel begonnen. Het terugwinnen van vertrouwen, van liefde en van mezelf was een enorme opgave dat ik nooit alleen had kunnen doen.

Sinds 2015 werk ik als GGZ familie-counselor bij Yes We Can Clinics en heb ik een privépraktijk. Met veel passie, liefde en ruime ervaring steun en begeleid ik families, ouders en partners bij dit enorm lastige proces.

Is jouw geliefde kind, broer, zus, familielid  of iemand anders die je dierbaar is verslaafd en zoek je hulp? Neem dan contact met mij op voor 1:1 begeleiding.

Met al mijn kennis, liefde en ervaring help ik je heel graag om met deze slopende ‘familieziekte‘ te stoppen!

Workshop

Helen vanuit het Hart

Wanneer er sprake is van verslaving in een gezin, familie of relatie gaat dit zéker ook ten koste van de mensen die hier dichtbij staan. De pijn, onvoorspelbaarheid en machteloosheid doen veel verdriet waanneer een dierbare verslaafd is. Burn-out, depressie, stress, overmatig zorgen maken en slapeloze nachten zijn aan de orde van de dag.

Met zeer grote regelmaat zie ik dat mensen uitgeput raken, zichzelf kwijt raken en grip op hun zelf en eigen leven kwijt raken. Het gaat altijd over die ander maar jij bent er ook nog! Het is belangrijk om zelf overeind te blijven en goed voor je zelf te zorgen maar hoe doe je dat?

Samen met mijn vrouw Margaretha de Vries – van Collem geef ik de bijzondere workshop Helen vanuit het Hart.

Je gaat leren:

 

• Om weer (opnieuw) in contact te komen met jezelf.
• Stress, pijn en verdriet los te laten.
• Verbinding met je zelf te maken en te houden.
• Liefdevolle grenzen voor jezelf te vinden.
• Je zelf de liefde te geven die jij verdient!

Als je je meer gaat focussen op jouw behoeften en op jouw leven zal je beter in staat zijn om grenzen te stellen, beter voor je zelf te zorgen en duidelijker naar de ander te communiceren.

Margaretha zal je een eenvoudige maar zeer effectieve methode leren hoe je jezelf rust en ontspanning en liefde kan geven. Ik zal mijn kennis en ervaring delen en begeleidt de workshop met diverse energetische instrumenten zoals klankschalen.

De workshop staat gegarandeerd voor een bijzonder mooi weekend vol liefde, ontspanning en tijd voor jezelf!

“Als iemand waar je van houdt verslavingsproblemen heeft, ben je radeloos. Wanneer dit je puberende kind is die je letterlijk en figuurlijk ziet afglijden stort je wereld ongeveer in. Althans dat was bij ons het geval. Paniek, verdriet, boosheid, schuldgevoel, allerlei emoties beheersten ons leven. Toen kwamen wij in aanraking met René. De gesprekken met hem waren een echte gamechanger.

Door zijn ervaring gaf René zeer goede inzichten en op elke vraag die wij hadden gaf hij een antwoord waar je echt iets mee kon. Ook gaf hij inzicht in ons eigen gedrag en zijn wij enorm geholpen in het doorbreken van de vicieuze cirkel waarin wij waren beland.

Dit alles heeft er uiteindelijk toe geleid dat onze zoon verslavingsvrij is en dat onze band met hem net als voor zijn verslaving weer super goed is.

Ook wanneer wij terugvielen in oud gedrag konden we bij René terecht. Altijd wist hij ons weer te kalmeren en op het juiste spoor te zetten. Wij zijn René dan ook enorm dankbaar voor alles wat hij voor ons heeft betekend.

René is professioneel, integer, betrouwbaar, weet waar hij over praat en je voelt je direct op je gemak bij hem. Mocht er al iets van schaamte zijn dan verdwijnt dat binnen 5 minuten na binnenkomst.”

– R.

 

online training

Ik ben een online training aan het ontwikkelen speciaal voor families, partners en naasten van iemand met een verslaving.
In deze online training deel ik al mijn kennis, tips en adviezen voor wat je beter wel en niet kan doen. Het helpt je om zelf beter te blijven staan, want dat is zeker niet altijd makkelijk wanneer iemand die je lief hebt een verslaving heeft. En indirect helpt de training ook de verslaafde, omdat jij beter weet wat je wel en niet moet doen.

Deze training wordt op dit moment door mij ontwikkeld. Wil jij hier op de hoogte worden gehouden wanneer de training te volgen is? Klik dan op de knop en laat je naam en e-mailadres achter.

Een inspirerend & eerlijk verhaal

Lezing over
verslaving en
herstel ✧

Na dertig jaar actieve verslaving weet ik als geen ander wat het is en heb ik keihard gewerkt om mijn denken en doen te transformeren naar een gezonde levensstijl die vóór mij in plaats van tegen mij werkt. Aan de hand van mijn levensverhaal vertel ik openhartig waar ik doorheen ben gegaan en hoe ik er uitgekomen ben.

Het buitengewone proces wat daar aan ten grondslag ligt bespreek ik volledig met bruikbare tips en adviezen die iedereen kan toepassen op zijn leven.

Het overwinnen van een verslaving of negatief patroon is uiteindelijk vooral een overwinning op jezelf. Het doel van mijn lezingen is om te inspireren, te motiveren, hoop te geven en te laten zien dat het mogelijk is elke verslaving en persoonlijk crisis te overwinnen!

Graag deel ik met jullie mijn aanpak om de vicieuze cirkel van verslaafd zijn te doorbreken. Want wat ik kan, kan jij ook!

Graag pas ik mijn lezing aan uw wensen en doelgroep, bedrijf, school, of elk ander specifiek doeleinde. Bedrijven waar ik lezingen voor heb mogen verzorgen zijn o.a. :