werk met mij

podcast

over Rene

Contact

RENE IN DE MEDIA

 ~ AvroTros

Caroline ontmoet Rene in Zandvoort, waar zijn jeugd zich afspeelde en waar hij nu woont. Ook keren ze terug naar de plek waar Rene zich in de donkerste periodes van zijn leven vaak bevond: de Zeedijk in Amsterdam. Ook in Amsterdam bezoeken ze het Tuschinski Theater waar Rene’s bekende vader, Simon van Collem, is overleden.

“Doe maar niet meer” – De Volkskrant

 ~ KRO De comeback van de ex-verslaafde Doe Maar drummer 

Rene verlaat school op zijn zestiende om zich volledig op het drummen te storten. Er wordt ruzie gemaakt thuis en de harmonie is ver te zoeken. Hij sluit zich op jonge leeftijd al af van zijn ouders en omgeving maar ook voor zijn gevoelens. Zijn uitlaatklep wordt de muziek en drums. Maar als hij via een bekende een joint met heroïne aangeboden krijgt, dan gaat het mis. Hij raakt verslaafd.

Na talloze mislukte afkickpogingen verliest René gaandeweg de hoop op een liefdevol en clean leven. Maar dan ontmoet hij zijn toekomstige vrouw Margaretha. Zij wordt een keerpunt in zijn leven. En als hij dan ook weer wordt gevraagd om bij Doe Maar te komen spelen voor Symphonica in Rosso en een nieuwe tour betekent dit voor René een ongekende comeback.

“Dertig jaar hel” – De Telegraaf

 ~ DWDD Heroïne Godverdomme: Rene van Collem
Sex, Drugs & Rock ‘n Roll ; Ren van Collem heeft het allemaal meegemaakt. Als professioneel drummer heeft hij onder andere gespeeld met Doe Maar, Spargo en Powerplay. Toch was het niet allemaal zo mooi als het lijkt.

 

Na 30 jaar verslaafd te zijn geweest aan drugs, heeft van Collem nu een openhartig boek geschreven over zijn verslaving en diens gevolgen. Het boek ‘Herone Godverdomme’ ligt pas eind januari in de winkels, maar nu is Ren van Collem al bij ons om erover te praten.

“Ik heb niet echt geleefd” – Trouw

Doe Maar gaat weer optreden – RTL Late Night

“Heroïne Godverdomme” – HUMO

“Symponica in licht en liefde” – Lef Magazine

“Van Zero naar Hero” – Het Parool

“Revanche bij Doe Maar” – Slagwerkkrant

“Het tweede leven van Rene van Collem” – Quest Psychologie