werk met mij

podcast

over Rene

Contact

Familie counselor, Spreker, auteur

“Verslaving is koning in het land waar liefde en bewustzijn in slaap zijn gevallen.”

 ~ Rene van Collem~

Wist je dat slechts 4% van alle mensen met een verslaving ooit hulp zoekt?

Zéér triest, want dit gegeven heeft een enorme maatschappelijke impact. Denk aan ziektekosten, huiselijk geweld, werkeloosheid, criminaliteit, verloren talenten en heel veel geld, maar vooral onnoemlijk veel persoonlijk leed en ook zéker niet op de laatste plaats voor de familie van iemand met een verslaving.

Het blijkt dat het gemiddeld wel 10 jaar duurt voordat voor dat de familie hulp zoekt!

In de afgelopen jaren jaar heb ik het verdriet, de frustratie en machteloosheid van heel dichtbij meegemaakt in mijn werk als familie counselor.

Niet alleen degene met de verslaving maar ook de gezinnen, families en relaties gaan kapot aan een verslaving! 

Sinds 2015 werk ik als professioneel familie counselor bij Yes We Can Clinics en heb ik een privépraktijk.

Met veel passie en ruime ervaring steun en begeleid ik families, ouders en partners bij dit enorm lastige proces.

In mijn 30 jaar in active verslaving loog, manipuleerde en bedroog ik mijn hele omgeving op een gewetenloze manier.

In 2010 trok mijn moeder en mijn vrouw de grens, het was of écht stoppen en in herstel komen en blijven of de deur ging dicht.

Vanaf 20 juli 2010 ben ik clean en is het proces van herstel begonnen, het terugwinnen van vertrouwen, van liefde en van mezelf was een enorme opgave die ik nooit alleen had kunnen doen.

Als geen ander weet ik hoe het is als jouw familielid verslaafd is. Met al mijn kennis en ervaring help ik je heel graag om met deze slopende ‘familieziekte‘ om te stoppen! 

Neem contact met op als jouw geliefde kind, broer, zus of familie verslaafd is. 

Volgens het Trimbos instituut en andere instellingen kampt ongeveer 10% van ons land (1,7 miljoen mensen) met een drugs of alcohol, game , seks, gok en eetverslaving. Zeer waarschijnlijk gaat het eerder om 2 miljoen mensen met een verslaving want het gebruik en gedrag neemt alleen maar toe in Nederland en in de wereld waarin we nu leven, het stijgt explosief.

Verslaving is een slopende aandoening waarbij iemand niet meer bij machte is om te stoppen met gebruiken of destructief gedrag, waardoor levens en families worden verwoest. 

Na dertig jaar actief verslaafd te zijn geweest, weet ik als geen ander wat het is om afhankelijk te zijn van een verslaving. Keihard heb ik gewerkt om mijn denken en doen te transformeren naar een gezonde levensstijl die vóór mij in plaats van tegen mij werkt.  

Aan de hand van mijn levensverhaal vertel ik in mijn lezingen openhartig, zonder mezelf te sparen, waar ik doorheen ben gegaan en belangrijker: hoe ik er weer uitgekomen ben.
Het buitengewone proces dat hieraan ten grondslag ligt, bespreek ik met heldere, bruikbare en inspirerende tips en adviezen. Deze kan iedereen toepassen op zijn of haar leven.
Ik laat zien dat het overwinnen van een verslaving of destructief patroon uiteindelijk vooral een overwinning op jezelf is.

Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van wat verslaving is en hoe je er definitief mee kunt afrekenen.
Het doel van mijn lezingen is om te inspireren, te motiveren, hoop te geven en ​te laten zien dat het mogelijk is elke verslaving en persoonlijk crisis te overwinnen.

Daarnaast begeleid ik messen met een verslaving door middel van coaching of counseling en geef ik voor iedereen, ook voor niet verslaafden, workshops samen met mijn vrouw Margaretha de Vries.